Microneedling - Dermapen

Microneedling 

De Dermapen 4 is de nieuwste techniek op het gebied van micro-needling. De behandeling met de Dermapen is een effecteive en veilige manier om de huid in de diepte te vernieuwen zonder de opperhuid te beschadigingen.

Hoe werkt het?

De Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar “verwonden” de huid gecontroleerd en precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen verschillende groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

De Dermapen wordt tijdens de behandeling in roterende beweging over de huid bewogen. Dit kan als een ‘scherp’ gevoel worden ervaren, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte varieert van 0,3- 3 mm, dit is afhankelijk van uw indicatie. Bij diepere / medische behandelingen kunnen er puntbloedingen ontstaan, dit is in dit geval een goede reactie van de huid en trekt binnen een aantal dagen weer weg.

De effecten van de behandeling met de Dermapen:

  • Versteviging van de huid en vermindering reliëf: De bindweefselcellen (fibroblasten) krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Het bindweefsel wordt diep in de huid gestimuleerd, hierdoor wordt de huid al na enkele behandelingen steviger en gladder. Acnelittekens en rimpels worden geleidelijk minder.
  • Vernieuwing van de huidcellen en zuivering: De celdeling krijgt een enorme boost. De oude/dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling in een versneld tempo af en nieuwe huidcellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt dunner, waardoor er minder kans is verstoppingen (comedonen).
  • Egalisering van de huidteint: Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt. Hierdoor zullen indicaties zoals zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden.

Indicaties voor de behandeling met de Dermapen: 

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acne littekens
  • Littekens van andere aard
  • Grove huidstructuur/ grove poriën
  • Zonbeschadiging
  • Striae/ striemen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. De behandelingen worden bij voorkeur in kuurverband aangeboden, 3 tot 6 behandelingen met een tussenpoos van 4-6 weken. Voor deze behandeling geldt: hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe sterker het effect. Het behandelplan zal uitvoerig worden besproken tijdens het intakegesprek.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling, 3 à 4 dagen roze/rood van kleur zijn en kan er lichte schilfering optreden. Gedurende het genezingsproces zal de roodheid en schilfering afnemen Tot slot is het van belang dat u tot en met twee weken na de behandeling uw huid beschermt met zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger, zo voorkomt u de kans op hyperpigmentatie.

Tarief: v.a. € 65,00

Maak direct een afspraak

.

De Dermapen 4 maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar “verwonden” de huid gecontroleerd en precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren.

.

Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen verschillende groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

.

De Dermapen 4 wordt ingezet voor de behandeling van fijne lijntjes en rimpels, acne littekens, littekens, grove poriën, zonbeschadiging, pigmentvlekken en striae/striemen.

Direct een afspraak maken?

Omdat wij het belangrijk vinden dat u zelf kunt kiezen voor wanneer en op welk tijdstip u een afspraak wilt maken. Geven wij u de mogelijkheid direct in onze agenda te plannen. Heeft u aanvullende vragen of wilt u liever telefonisch een afspraak maken, neem dan contact op via 0174 - 352 131.