Chemische peeling

Bij Huid Idee worden verschillende peelings aangeboden. Een peeling bevat natuurlijke zuren die er voor zorgen dat de oppervlakkige (dode) huidcellen versneld afschilferen. Daarnaast wordt de celdeling gestimuleerd.

Indicaties voor het toepassen van een peeling:

  • Reinigende werking bij acne
  • Opfrisser van de huid
  • Fijne rimpeltjes
  • Lichte pigmentverschillen
  • Verstevigende werking bij rosacea en roodheid

Er zijn verschillende peelings variërend van een lichte peeling, die subtiele resultaten boekt en slechts een korte herstelperiode tot geen herstelperiode nodig heeft. Tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar dan ook een iets langere herstelperiode hebben.

Wij hebben peelings in verschillende sterktes en met verschillende ingrediënten, van fruit- en melkzuren tot glycol- en salicylzuur. Een peeling gaat vaak in combinatie met een dieptereiniging, waarbij onzuiverheden in de poriën door de huidtherapeut worden verwijderd. Tijdens de peeling kunt u een prikkend of branderig gevoel ervaren. De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en mogelijk licht zwellen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van de indicatie en behandeldoel verschillen de aantal benodigde behandelingen behoorlijk. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 peelings nodig voor een optimaal resultaat. Met een tussenpoos van 2 tot 4 weken. Ook in de onderhoudsfase van acne kan een peeling worden toegepast eens in de 4 tot 8 weken.

Na de behandeling

Na 2 tot 3 dagen kan schilfering ontstaan. De mate van schilfering verschilt per peeling en kan variëren van milde schilfering of geen schilfering tot het compleet vervellen van de gehele huid. Deze reacties verdwijnen gemiddeld weer na 3 tot 5 dagen.

  • Tijdens de gehele behandelkuur dient u uw huid te beschermen met zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger, zo voorkomt u de kans op hyperpigmentaties.

Tarief: v.a. € 50,00

Maak direct een afspraak

.

Een peeling bevat natuurlijke zuren die er voor zorgen dat de oppervlakkige (dode) huidcellen versneld afschilferen.

.

Huid idee maakt gebruik van verschillende peelings. Een peeling kan worden ingezet als behandeling voor acne, pigmentvlekken, huidverjonging en huidversteviging.

.

Naast het afschilferen van de huid zorgt een peeling ook voor een stimulatie van nieuwe cellen.

Direct een afspraak maken?

Omdat wij het belangrijk vinden dat u zelf kunt kiezen voor wanneer en op welk tijdstip u een afspraak wilt maken. Geven wij u de mogelijkheid direct in onze agenda te plannen. Heeft u aanvullende vragen of wilt u liever telefonisch een afspraak maken, neem dan contact op via 0174 - 352 131.